Powered by Blogger.

Whatsapp kami untuk Tempahan & Maklumat Lanjut:

'House of R3' bakal dibuka di Glenmarie

Posted by Nazz Abdullah On 4:15 AM
Posted by Nazz Abdullah   
MONDAY, JANUARY 9, 2012   
 

GLENMARIE, di mana terletaknya himpunan showroom & pusat servis kenderaan dari pelbagai jenama kereta tempatan, Japan, Korea, China, Eropah, Recon dan lain-lain. Lokasi strategik terletak di tengah-tengah antara Subang Jaya, Shah Alam, USJ dan Kelana Jaya menjadikan Glenmarie sebagai tumpuan syarikat-syarikat pengeluar kenderaan dan menjadikan Glenmarie sebagai pusat automotif negara.

Antara yang ada di sana adalah showroom Volkswagon, Volvo, Audi, Porsche, Proton, Lamborghini, Kia, Perodua, Honda, Mazda, Skoda, Mercedes Benz, Hyundai, Peugeot, Mitsubishi, Jaguar, Chery, EON HQ, BMW, MINI, beberapa showroom kenderaan Recon, dan terbaru sekali dijangkakan akan dibuka pertengahan tahun ini, iaitu 'House of R3'!!!.


Jenama R3 memang tidak asing lagi dikalangan peminat-peminat sukan automotif negara terutamanya pengguna kereta Proton. Badan 'tuner' Proton ini yang diasaskan oleh Tengku Djan Ley, drifter terkemuka Asia, telah berjaya memikat hati ramai peminat sukan permotoran tempatan dengan produk-produknya yang unik dan tersendiri. Ini merupakan salah satu usaha mereka untuk menaikkan lagi nama R3 & Proton Motorsports memandangkan jenama dan permintaannya semakin menggalakkan.

Antara yang akan anda boleh dapati di sana adalah barangan-barangan tulen buatan R3 seperti aksesori kereta, body kit, sport rim, performance parts, cenderahati, t-shirt dan banyak lagi. Usaha untuk membuka 'House of R3' ini sudah lama dirancang dan akhirnya ia bakal direalisasikan tak lama lagi. Ini pastinya merupakan satu berita gembira buat peminat-peminat dan pengguna R3, kerana sebelum ini mereka mungkin lebih mudah mendapatkan badge R3 atau barangan-barangan R3 lain di kedai-kedai aksesori kereta seperti 'Brothers' dan lain-lain.

Setakat ni, ini sahaja info yang dapat saya kongsikan mengenai 'House of R3' ini. Sekiranya ada apa-apa berita lain akan saya updatekan kemudian. So sama-sama kita doakan 'House of R3' ini cepat dibuka dan seterusnya memajukan lagi industri permotoran tempatan sekali gus menaikkan lagi jenama R3 setanding dengan jenama-jenama luar yang lain seperti Ralliart, Type-R, TRD, Nismo dan lain-lain. Syabas!!!Site search