Powered by Blogger.

Whatsapp kami untuk Tempahan & Maklumat Lanjut:

Lagi Mengenai Spesifikasi P3-21A

Posted by Nazz Abdullah On 2:44 PM
Posted by Nazz Abdullah  
WEDNESDAY, FEBRUARY 29, 2012  

Ilustrasi dari sahabat g-mie

Banyak yang kita sudah ketahui mengenai produk terulung Proton yang bakal dilancarkan dalam beberapa minggu lagi, iaitu P3-21A, tak kira sama ada dari sudut prestasi enjin, ciri-ciri keselamatan, aksesori dalaman dan luaran, dan spesifikasi-spesifikasi lain.

Kali ini saya ingin berkongsikan dengan anda semua lebih terperinci mengenai produk ini yang saya rasa masih belum anda semua ketahui.

  • P3-21A ini didatangkan dengan 2 point 'Front strut bar' yang memegang kedua-dua roda hadapan kereta. Strut bar ini berfungsi untuk mengurangkankan body roll ketika kenderaan berada di selekoh-selekoh tajam, sekaligus mengembalikan cengkaman pada kedua-dua roda tersebut keatas jalan raya.
Gambar Contoh

  • Sambungan boot/trunk di belakang tidak menggunakan sistem absorber seperti Persona, tetapi hanya menggunakan sistem seperti Saga. Kedua-dua sistem ini sama sahaja fungsinya dan tidak memberikan apa-apa perbezaan malah Honda City juga menggunakan sitem yang sama. Mungkin ini adalah salah satu cara untuk mereka menjimatkan kos supaya mereka dapat fokus kepada bahagian yang lebih utama.
Gambar Contoh

  • Saya difahamkan bahawa tiada lagi lining Chrome di bahagian belakang untuk versi Premium P3-21A ini. Untuk kesemua versi lining tersebut akan di cat mengikut warna kereta.

P/s: Pasti ramai yang tidak sabar menantikan saat pelancaran model ini. Dan pastinya banyak lagi butir-butir dan spesifikai yang belum diketahui. Jadi untuk memastikan segalanya, sama-sama lah kita tunggu sehingga produk sebenar dilancarkan.


Site search