Powered by Blogger.

Whatsapp kami untuk Tempahan & Maklumat Lanjut:

Satria Neo Bakal Kembali??

Posted by Nazz Abdullah On 12:04 PM
Posted by Nazz Abdullah  
THURSDAY, NOVEMBER 08, 2012  Salam semua..

Dah lama sangat rasanya tak dapat update blog ni, mungkin atas kesibukan kerja dan perpindahan ke Johor, dan kali ini saya kembali dengan satu berita baik buat semua, terutamanya buat peminat SATRIA NEO.

Saya dimaklumkan baru-baru ini bahawa Satria Neo akan kembali dikeluarkan, kemungkinan jika tiada sebarang masalah tarikh perasmiannya adalah pada pertengahan November ini. Mengenai spesifikasi dan variasinya pula, saya hanya diberitahu buat masa ini kemungkinan Proton hanya mengeluarkan variasi CPS MT & CPS AT sahaja. Untuk variasi LITE pula, kemungkinan bukan dalam masa yang terdekat ini. Info tentang sebarang perubahan spesifikasi atau upgrade juga masih belum diketahui lagi, cuma warna yang bakal dikeluarkan adalah Solid White & Fire Red sahaja. Mengenai harganya juga masih belum pasti.

Satria Neo awalnya telah dilancarkan pada tahun 2006, yang kemudianya model ini terpaksa dihentikan pada pertengahan tahun 2011 hingga ke hari ini atas beberapa sebab yang tertentu. Banyak feedback yang saya terima, dalam pada waktu model ini dihentikan, masih ramai lagi peminat-peminat Satria Neo yang bertanya-tanya untuk mendapatkan model ini. Jadi, ini merupakan berita baik buat mereka yang masih berkeinginan untuk memiliki model ini.


*P/S: Saya akan ke KL esok untuk menghadiri satu meeting dgn Proton. Meeting mengenai apa pun saya tidak diberitahu. Jadi jika ada sebarang info mengenai Satria Neo esok, akan saya updatekn kemudian.Site search